Doorgaan naar inhoud
Verzending naar heel 🇳🇱 Nederland & 🇧🇪 België

Moodboards op foamplaten

Een moodboard is een sfeerbord waarop u een bepaald gevoel kunt creëren. Werkt u op een redactie, als interieurstylist of designer of wilt u de inrichting van uw huis veranderen? Dan kunt u met behulp van een moodboard op foam eenvoudig bepalen welke sfeer het eindresultaat moet uitstralen.

Wat is een moodboard?

De letterlijke vertaling van moodboard is sfeerbord. Met behulp van een moodboard kunt u eenvoudig een sfeer neerzetten die u graag in uw huis, bedrijfsruimte of product terug wilt zien. Misschien bent u professional op het gebied van design en inrichting of heeft u een professional ingehuurd om uw product, huis of bedrijfsruimte te decoreren? In dat geval kunt u natuurlijk uitleggen wat u in gedachten heeft, maar dat gaat veel gemakkelijker met behulp van afbeeldingen; een moodboard dus! Ook als professional kan een moodboard goed van pas komen. Om een beeld voor uzelf te creëren of om de klant te laten zien wat u van plan bent. Kortom: met een moodboard als leidraad kunt u van start!

De voordelen van foam

Foamboard is een veelgebruikt materiaal om moodboards op te creëren. Zowel grote bedrijven als kleine ondernemers en professionele etaleurs maken gebruik van foamboard. Omdat het op veel verschillende manieren te bewerken is, kunt u met foam alle kanten op. De foamplaten zijn in allerlei formaten en kleuren verkrijgbaar, zo licht als een veertje en toch heel stabiel. U kunt foamboarden in ieder gewenst formaat snijden of aan elkaar lijmen, beschilderen met olie- en acrylverf of bewerken met stiften en potloden. Plak stukken stof of gekleurd papier op het foamboard om het moodboard helemaal naar eigen smaak te maken. Wilt u uw foamboard snijden? Met een scherp mesje zoals een stanleymes of professionele foamboard cutter snijdt u het gemakkelijk op maat.

Presenteer uw moodboard op foamboard

Heeft u een moodboard gecreëerd en wilt u het presenteren? Gebruik een zelfklevende standaard om het foamboard zelfstandig te laten staan. Wilt u het foamboard liever ophangen? Door een zelfklevend oogje of hanger aan de achterzijde van het foamboard te bevestigen oogt het sfeerbord strak en stijlvol. Geen haakje of lijst te zien.