Doorgaan naar inhoud
Verzending naar heel 🇳🇱 Nederland & 🇧🇪 België

FAQ

Onze FAQ van de afgelopen periode. Mocht uw vraag er niet tussen ziten belt of mailt u ons gerust. Op afspraak is ook een bezoek aan onze vesteging mogelijk.

Wat is foamboard? 

Foamboard, ook wel bekend als schuimkarton, is een lichtgewicht materiaal dat bestaat uit een schuimkern tussen twee papieren lagen. Het wordt vaak gebruikt in kunst- en ambachtelijke projecten, presentaties en displays.

Waar koop je Foamboard?

Dat koop je natuurlijk bij foamboarden.nl

Wat zijn de voordelen van foamboard?

Foamboard heeft verschillende voordelen, waaronder lichtheid, stijfheid, gemakkelijke snijbaarheid, veelzijdigheid en betaalbaarheid. Het is ook gemakkelijk te bedrukken en te personaliseren.

Welke diktes zijn beschikbaar voor foamboard?

Foamboard is verkrijgbaar in verschillende diktes, variërend van 3 mm tot 10 mm. De meest gebruikte diktes zijn 5 mm en 10 mm.

Hoe kan ik foamboard snijden?

Foamboard kan worden gesneden met een scherp mes, een snijmat en een liniaal. Snij voorzichtig langs de gewenste lijnen en zorg ervoor dat u niet te diep snijdt om de papieren buitenlagen niet te beschadigen.

Kan foamboard buiten worden gebruikt?

Foamboard is niet waterbestendig en kan na verloop van tijd worden aangetast door vocht en UV-straling. Voor langdurig gebruik buiten wordt aanbevolen om speciale weersbestendige foamboard-varianten te gebruiken of om het materiaal te lamineren of te coaten voor extra bescherming.

Hoe kan ik foamboard aan een muur bevestigen?

U kunt foamboard aan een muur bevestigen met behulp van dubbelzijdig tape, lijm of klittenband. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon en droog is voordat u het foamboard aanbrengt.

Kan ik foamboard bedrukken?

Ja, foamboard kan worden bedrukt. Het oppervlak van het foamboard is geschikt voor verschillende druktechnieken, zoals zeefdruk, digitale druk of belettering.

Kan foamboard worden geschilderd?

Ja, foamboard kan worden geschilderd met acrylverf of spuitverf. Zorg ervoor dat u een primer gebruikt om het oppervlak voor te bereiden en breng de verf in dunne lagen aan om kromtrekken te voorkomen.

Hoe kan ik foamboard het beste opslaan?

Het is raadzaam om foamboard op te slaan in een droge omgeving, bij voorkeur plat liggend. Vermijd plaatsen met extreme temperaturen of vochtigheid, omdat dit het materiaal kan beschadigen.

Kan ik foamboard recyclen?

Hoewel foamboard technisch gezien recyclebaar is vanwege de papieren en polystyreenschuim componenten, is recycling vaak moeilijk vanwege het samengestelde karakter van het materiaal. Informeer bij uw plaatselijke recyclingcentrum of zij foamboard accepteren.

Kan foamboard worden gebogen of gevormd?

Foamboard is van nature vrij stijf en kan moeilijk worden gebogen of gevormd. Het is meer geschikt voor vlakke toepassingen en rechte lijnen.

Is foamboard brandveilig?

Foamboard heeft een beperkte brandwerendheid, maar het is niet volledig brandveilig. Het kan vlam vatten en smelten wanneer het wordt blootgesteld aan vuur of hoge temperaturen. Wees voorzichtig bij het gebruik in de buurt van open vuur.

Kan ik foamboard lamineren?

Ja, u kunt foamboard lamineren met een beschermende folie of film om het oppervlak te versterken en te beschermen tegen krassen en vlekken.

Hoe kan ik vlekken van foamboard verwijderen?  

Kleine vlekken op het oppervlak van foamboard kunnen worden gereinigd met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën die het materiaal kunnen beschadigen.