Doorgaan naar inhoud
Verzending naar heel 🇳🇱 Nederland & 🇧🇪 België

Foamboard voor uw maquette en standbouw

Niet alleen architecten maken gebruik van foamboard om een maquette te maken. Ook voor hobbyisten of kleine ondernemers biedt foamboard veel voordelen. Gaat u voor groots en staat u op een beurs of groot congres? Met foamboard kunt u uw boodschap professioneel overbrengen, en tegelijkertijd uw stand aankleden.

Maquette van foamboard

Bent u projectontwikkelaar, werkt u in het vastgoed of bij een bouwbedrijf? Misschien vindt u het leuk om in uw vrije tijd bijzondere panden na te bouwen of wilt u uw droomhuis tot leven brengen. Foamboard is nog altijd een veelgebruikt materiaal om een maquette vorm te geven. Foamboard brengt een idee van 2D naar 3D, waarbij u goed op moet letten welke schaal het beste past bij uw ontwerp en het gebruik van uw maquette. Bouwt u uw droomhuis na van foamboard? Gebruik dan gekleurde prints om realistische details toe te voegen, zoals dakpannen of een gevel van baksteen. Tip: gebruik dik, stevig papier voor deze prints (120 grams of meer) om te voorkomen dat het papier kreukt door de lijm.

Foamboard als stand materiaal

Staat u binnenkort op een beurs en wilt u uw bedrijf en producten op een nette manier presenteren? Of geeft u binnenkort een feest voor het jubileum van uw bedrijf, heeft u een belangrijke meeting of verkoopt u eigengemaakte producten op een markt? Denk dan eens aan foamboard als presentatie- en reclamemateriaal. Omdat het op veel verschillende manieren te bewerken is, kunt u met foamboard alle kanten op. Wat dacht u van een 3D presentatie, die u heel eenvoudig zelf maakt door verschillende lagen zelfklevend foamboard op elkaar te bevestigen? Gaat u voor groter geschut, kijk dan naar extra stevige Kapa-plaat. Kapa-platen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, hebben een hoge vormvastheid en zijn veelal afwasbaar en vochtafstotend. Ideaal dus voor op een drukbezochte stand.

De voordelen van foamboard

Naast dat foamboard in allerlei formaten en kleuren verkrijgbaar is, ken het materiaal meer voordelen. Zo is foamboard zo licht als een veertje, waardoor uw maquettes of stand materialen gemakkelijk te vervoeren zijn. En hoewel lichtgewicht, foamboard is nog altijd heel stabiel. Gebruikt u foamboard tijdens een presentatie, bijvoorbeeld als moodboard, of als decoratief element op een beurs? Gebruik dan een zelfklevende standaard om het foamboard zelfstandig te laten staan. Wilt u uw foamboard snijden? Met een scherp mesje zoals een stanleymes of professionele foamboard cutter snijdt u het heel gemakkelijk op maat. Doordat stukken foamboard gemakkelijk aan elkaar te lijmen zijn, kun je van foamboard van alles maken. Van een heel klein huisje tot een groot, driedimensionaal model van uw meubelontwerp.