Doorgaan naar inhoud
Verzending naar heel 🇳🇱 Nederland & 🇧🇪 België

Foamboard ter bescherming

Wellicht verstuurt u regelmatig een pakketje met breekbare inhoud, bijvoorbeeld als u spullen verkoopt via Marktplaats. Om er zeker van te zijn, dat uw pakket veilig en heel aankomt, is het verstandig kostbare producten goed beschermd te versturen. Heeft u wel eens aan foamboard gedacht? Goedkoop en effectief!

Is het u wel eens overkomen? Dat u online iets besteld heeft, om vervolgens een beschadigd pakket te ontvangen? Grote kans dat u als ontevreden klant aan de bel heeft getrokken. Hoewel leveranciers tegenwoordig hun pakketten zo zorgvuldig mogelijk proberen te verzenden, kan er natuurlijk altijd iets gebeuren. U kunt zich vast voorstellen dat pakketten in een vrachtwagen wel eens verschuiven of dat een doos onverhoopt op de grond valt.

Moet u zelf een pakket versturen? Om ervoor te zorgen dat uw pakket veilig op zijn bestemming aankomt, kunt u bij platte producten of producten in een doos heel goed foamboard gebruiken ter (extra) bescherming. De witte schuimlaag tussen de twee vellen van karton vangt in dat geval de klappen tijdens het transport op.

Een ware kunst

U hoeft geen museumdirecteur, kunsthandelaar of galeriehouder te zijn om kunstwerken te versturen. Ook particuliere verzamelaars, kunstenaars of kunstliefhebbers zijn gebaat bij het zorgvuldig versturen van bijvoorbeeld schilderijen of oude prenten. Plaatst u de werken tussen twee foamboarden, dan kunt u er van uit gaan dat zware klappen tijdens het transport uw kunstwerk niet zullen beschadigen.

Foam voor iedere vorm

Wilt u een porseleinen erfstuk, antiek of ander kostbaar product versturen dat niet plat van vorm is? Ook dan kan foamboard de uitkomst bieden. Het is in dat geval verstandig om het kunstwerk in een doos te versturen waarbij u aan de binnenkant – eventueel met dubbelzijdig tape – foamboard toevoegt. Snijd eenvoudig uw foamboard op maat met een scherp mesje. Ook handig: als u eten wilt versturen kan foamboard de perfecte reisgenoot zijn. In dat geval zal het foamboard er voor zorgen dat een glazen pot of de schil van vers fruit niet snel kapot gaat.

Lichtgewicht foamboard

Bijkomend voordeel als u foamboard ter bescherming gebruikt: het is licht in gewicht. Dit zorgt er dus voor dat uw pakket niet heel veel zwaarder zal worden en er minder snel extra verzendkosten worden berekend. En hoe groot uw pakketje ook is: foamplaten zijn in veel verschillende formaten verkrijgbaar, bijvoorbeeld in groots A0 maar ook zo klein als een papieren A4. U kunt er dus alle kanten mee op!