Doorgaan naar inhoud
Verzending naar heel 🇳🇱 Nederland & 🇧🇪 België

Achterwanden van foamplaten

Een prachtige wand in de etalage of ter bescherming van een kostbaar schilderij. Foamboard kent veel kwaliteiten waardoor het uitstekend materiaal is voor ieder formaat achterwand. Klein van stuk tot groots en opvallend, kleurrijk bedrukt of simpel in één kleur: foamplaat kent vele varianten. Feestdagen zoals Pasen, Koningsdag of simpelweg de start van de zomer een uitgelezen kans om met uw etalage eens visueel uit te pakken. Door middel van een bijzondere achterwand bijvoorbeeld, waarbij foamboard als materiaal uitstekend zijn werk doet.

Aandachttrekkers van foamboard wees creatieve

Houd de achterwand eenvoudig, oftewel in één kleur, om uw producten en andere aankleding in uw etalage te laten spreken. De meest bekende variant van een foamboard is de uitvoering in klassiek zwart-wit. Bent u op zoek naar iets vrolijkers dan een zwart foamboard? Er bestaan foamboarden in allerlei kleuren, zoals Paasgeel, grasgroen of Koningsdag-oranje. Wilt u direct de aandacht van het winkelend publiek vangen? Laat dan een foamboard bedrukken met een bijzondere foto of grafische print. Gebruik hiervoor een kleurrijke natuurfoto of een beeltenis van een skyline (hallo New York!). Ook inspirerend: een grote quote als print. Zeker weten dat deze achterwand van foamboard nieuwsgierigheid opwekt!

In de hoofdrol: decorstuk van foamboard

Niet alleen winkeliers kunnen foamboarden op een creatieve manier als achterwand inzetten. Of het nu gaat om een voorstelling van uw kind op school of een optreden van een professionele toneelgroep: het decor speelt veelal een van de hoofdrollen. Foamboarden zijn op allerlei manieren te bewerken, waardoor u op het podium alle kanten op kunt. Laat bijvoorbeeld een foto afdrukken op foamboard om direct de locatie of sfeer van de scène neer te zetten.

Zelf aan de slag met foamboard

Nog leuker is het decorstuk zelf illustreren. U kunt foamboarden in ieder gewenst formaat snijden of aan elkaar lijmen, beschilderen met olie- of acrylverf of bewerken met stiften en potloden. Plak stukken stof of gekleurd papier op het foamboard om het decorstuk helemaal naar eigen smaak te maken. Door verschillende vormen zelfklevend foamboard op elkaar te plakken creëert u een achterwand in 3D. Decorstukken van foamplaat zijn lichtgewicht, wel zo makkelijk bij veel wisselingen van het decor. Laat de plaat altijd stevig staan door gebruik van een zelfklevende standaard. Wist u dat er standaarden zijn van ruim een meter hoog?

Foamboard beschermt uw schilderij

Foamboard kan ook prima functioneren als achterwand voor schilderijen. Vaak hangt de bovenkant van een schilderij iets naar voren, waardoor de achterkant een verzamelplaats wordt van stof en ander vuil. Bescherm het kwetsbare doek van een schilderij met een achterwand van zuurvrij foamboard. Zo bent u er zeker van dat uw kostbare schilderij niet aangetast wordt. Maar let op gebruik wel zuurvrij foamboard!